postkuip

dinsdag, november 04, 2003

Dievegge 

 
Liedje 

 
Verboden toegang. 

 zondag, november 02, 2003

Revisited. 

 oktober 2003maart 2003


zaterdag, november 01, 2003

Zelfportret. 

 Vind ik makkelijker dan op de foto gezet worden. Alles onder controle - en niet mooi, dan zelf weggooien. Deze is in de lift van FNV Bouw. Op mijn fotopages staan meer bouwvrouwen.Moeilijk! 

 

Portretten maken. Ik had het er vandaag over met Mo. Omdat ik weer eens op de foto moet. En omdat ik vind dat het portret dat Mo laatst van mij maakte heel erg mooi en treffend was.
Volgens Mo komt dat doordat wij elkaar al zo lang kennen - en zij weet wanneer ik op mijn mooist ben. Zij net zolang wacht tot dat moment daar is. Ze heeft het portret met mijn Mavica gemaakt - volgens mij een van haar eerste digitale foto's. En mijn trage camera. Ze kent me dus zo goed, dat ze een seconde van te voren blijkbaar al weet wanneer ze moet klikken!Zoals ik al eens eerder vertelde, probeer ik van mijn fotografen kiekjes te maken.
Ook dat was vandaag moeilijk. Ik had de site van Ton Poortvliet gezien. En ik was onder de indruk. Vervolgens moest ik allerlei ingewikkelde poses aannemen. Tussen het veranderen van het decor door poseerde hij even voor mij. Ik schoot. Onder tijdsdruk. Lukraak. En dan is het toch niet zo mooi als zou kunnen.


Mo had ik daarvoor al gekiekt. En ik vind dat ze er erg mooi op staat.Review 2003: maart. 

 23 maart 2003Review 2003: maart. 

 21 maart 2003Review 2003: maart. 

 De hele maand maart was het schitterend weer. En ik zag het.Review 2003: maart. 

 24 maart 2003Review 2003: maart. 

 28 maart 2003Review 2003: maart.  

 30 maart 2003


vrijdag, oktober 31, 2003

Review 2003: februari. 

 Deze was naar aanleiding van een challenge, met als onderwerp reflectie.Review 2003: februari. 

 In februari begon ik weer met het maken van foto's.Aan de voet van... 

 woensdag, oktober 29, 2003

Visser. 

 


Nog een keer omgereden. 

 

Dank je wel! 

 Vorige week op de radio: 65.000 internetverslaafden. Wiens sociale leven flink in de knoei raakt. Volgens onderzoek. Vreemd. Mijn sociale leven is verrijkt sinds internet. Bijvoorbeeld met lieve mensen, die lieve kaartjes sturen. Zoals Maup. Vandaag. Dank je wel Maup!

En voordat ik anderen vergeet: een heleboel van jullie lezers, dank dank dank. Voor het sturen van kaartjes, het geven van kadobonnen, het middels de mail aanluisteren van mijn verhalen. Voor het zijn van een voorbeeld. Het voorhouden van een spiegel. Het geven van goede tips.

Stomme conclusie van dat onderzoek trouwens.Boven Dokkum! 

 


Nadat de zwanen aan hun vlucht waren begonnen 

 en nog niet waren teruggekeerd.
Onderweg. 

 omdat ik P niet iedere keer wil vragen om te stoppen
deze foto's vanuit een rijdende auto genomen

de zon scheen prachtig
we reden naar het oosten
de zon daalde en
gaf strijklicht over het landschap
ik wilde naar die ene plek
met die rode ligboxstal
in het licht van
de ondergaande zon
tegen een donkere lucht

toen zakten de wolken sneller dan de zon...
maandag, oktober 27, 2003

Dagelijkse gedachte. 

 

"De grootste bedreiging voor het huwelijk, is niet het gebrek aan liefde, maar het gebrek aan vriendschap."

Nietzsche


zondag, oktober 26, 2003

De Leijen 

 

De Leijen / 26 oktober 2003Witte zwanen,  

 Vier stegen er op. Drie vlogen naar links, een naar rechts.P sloeg af in de richting die de drie uit waren gevlogen. Ze waren aan de horizon verdwenen.Tot hij ze inenen terug zag komen. Helaas, ik had net een andere foto genomen en moest even wachten tot die was opgeslagen. Met als gevolg: geen opname van op een paar meter afstand de weg overstekende zwanen. Wel een foto van zojuist gelande zwanen. Nummer vier had ook een rondje gevlogen - de andere kant op - en was ook weer terug.

Burum / 26 oktober 2003


zaterdag, oktober 25, 2003

Tips. 

 

Hadden de mannen ook. Bij het koffiedrinken kwamen de plantenboeken op tafel. Leverkruid. Leeuwenbek. In de boeken niet te vinden. Na het koffiedrinken snel op internet gekeken. En gevonden: Nederlands fotoherbarium wilde planten.Tuin schiet op. 

 Het wordt mooi. Eenvoudig. Natuurlijk.
Blij ben ik met het idee van H. om rond de seringen een bak te maken. En nog een bak halverwege de hoek. Waar een vlinderstruik in komt. En een rand van lavendel langs het pad, aan de kant waar de vlinderstruiken komen.

En de bak wordt gemaakt van tufsteen. Dowestien in het Fries. Mooi vind ik dat. En er gaan straks allemaal kleine plantjes en mos op en aan groeien.

Respect voor de mannen die vandaag bezig zijn. In de regen, in de kou, op hun knieen in de modder. Ze willen het vandaag af krijgen.

vrijdag, oktober 24, 2003

Vissen. 

 Lauwersoog / 19 oktober 2003Net. 

 Lauwersoog / 19 oktober 2003Ouderwets. 

 Oudwoude / 19 oktober 2003


donderdag, oktober 23, 2003

Niks aan. 

 

Dat de chello de hele dag al geen verbinding wil maken.

update 24 oktober 2003:
En vandaag deed ook de telefoon het niet meer; de isdn wel, maar de analoge lijnen niet.
Net op het moment dat ik UPC wilde bellen om eens te kijken wat zij konden doen. Dus toen eerst maar de KPN gebeld. Of ik de Quattro Vox wilde resetten.

Toen UPC gebeld (want QV resetten hielp) en voor de 20ste keer de modem resetten. En de router (gzd mogen die tegenwoordig). En nog eens. En vanuit UPC resetten. En nog eens. En niks hielp. Ik er tussendoor: ik kan wel op provisioning.upc.nl komen (had ik gelezen op de site). Oh ja, zegt de helpdesk, u heeft een modem van het type x. Momentje. Ja, en dan mag u nu nog een keer door de provisioning heen en..... bingo! We kunnen weer onbeperkt online.

Bij de post zat trouwens een brief van UPC. Of ik telefonie via UPC wil. Ik denk van niet. Was blij dat ik net weer ISDN had.Op de boot. 

 Lauwersoog / 19 oktober 2003Op de andere pier. 

 Lauwersoog / 19 oktober 2003Op de pier. 

 Lauwersoog / 19 oktober 2003


woensdag, oktober 22, 2003

Er is er een jarig hoera hoera 

 dat kun je niet zien maar dat is hij!
Lauwersoog / 19 oktober 2003

De
Winkel van Jeanne


-->